• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
 çok ilginç bilgiler
SİNEK KUŞU HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER,BİLİNMEYENLER
 sinekkuşu hakkında ilginç bilgiler,bilinmeyenler

-Bir sinek kuşu kanadını türünden türüne farklılık göstermek üzere  dakikada 720'den 5400'e kadar çırpabilir.

-Sinek kuşları geriye doğru uçabilen tek kuşlardır.

-Bazı sinek kuşları saatte 53 kilometre hızla uçabilirler.

-Sinek kuşlarının kanat çırpışı o kadar enerji harcatmaktadır ki ,zamanlarının büyük çoğunluğunu dallara konarak geçirirler.

-Sinek kuşları isimlerini kanat çırpışları esnasında çıkan vızıltıdan alır.

-Sinek kuşlarının vücut ağırlığının yaklaşık %25-30'u uçuş kasıdır, diğer kuşlarda bu oran %15'tir.

-Yağmurda uçabilirler,ve sulandıkları zaman  köpekler gibi başlarını sallayıp , üzerlerindeki suyu silkeleyebilirler.Tabi bunu köpeklere oranla çok daha hızlı bir şekilde yaparlar.

-Başlarını saniyede 132 defa 202 derece döndürürler.Ve buna rağmen hızlarını ve uçuş yönünü korumayı başarırlar.

-Bir sinekkuşu metabolizması bir filin metabolizmasından yaklaşık 100 kat daha hızlıdır.

-Sinek kuşu ağzında sadece birkaç tat tomurcukları ve tükürük bezleri vardır.

-Sinek kuşu dünyadaki en küçük kuşlardan biridir. Ve arı sinekkuşu, iki gram ağırlığında, sadece iki buçuk santimetre  uzunluğunda olup, Dünya'nın en küçük kuşları arasında yer alır.

-Sinek kuşlarının hiçbir koku duyusu yoktur.

-Sinek kuşu tüylerinin iridesansı(parlak nitelikte değişik renkleri), ışık yalıtımı ve açısı ile spektrumun bileşenlerine ışığı parçalayan prizmaya benzeyen mikroyapıların bir sonucudur.

-İlkbahar döneminde sinekkuşları Amerika Birleşik Devletleri'ne göç ettiğinde, Meksika Körfezi boyunca 804 kilometre kateder ve 20 saat boyunca durmadan uçarlar.

-Göç etmeye hazırlanırken, bir sinek kuşu vücut ağırlığının yarısına kadar yağ depolayacaktır.

-Kalpleri vücut ağırlığının %2,5'una tekabül etmekle birlikte bu oran tüm hayvanlar arasındaki en büyüğüdür.

-Sinek kuşları yalnız göç eder, sürülerle değil. Çok yaygın olarak ilk önce erkekler daha sonra dişiler göç ederler.

-Sinek kuşu türlerinin yaklaşık% 15'i yok oluşa karşı savunmasızdır.

-Çok küçük sinek kuşlarının örümcek ağı içerisine girip dikenlere yapıştığı ve peygamber devesi, kurbağa ve yusufçuk tarafından  yenildiği bilinmektedir.

-Sinek kuşları pencerelere çarptığında hayatlarını kaybediyorlar.

-Ortalama bir günde bir sinek kuşu vücut ağırlığının iki katını tüketir.

-Sinek kuşu dilini saniyede 13 kez uzatarak ve daraltırarak nektarı içiyor.
-Bir sinekkuşu yüzlerce çiçekten nektar içiyor ve her gün binlerce küçük böcek yiyor.

-Sadece dişi sinek kuşları yuva yapar.Bir seferde genelde 2 yumurta bırakırlar.Erkek sinek kuşu, yavru yetiştirme işine karışmaz ve yavrular yumurtadan çıktıktan sonra genellikle başka bir erkek bulur.

-Kuluçka yapıldıktan sonra yavru sinek kuşları yuvada yaklaşık üç hafta kalırlar.Sinek kuşları yumurtadan çıktıkları bölgeye geri dönme eğilimindedir.

-Kuzey ve Güney Amerika'da 330'dan fazla sinek kuşu türü yaşar.

-Sinek kuşu türlerinin yalnızca% 5'i öncelikle Meksika'nın kuzeyinde yaşamaktadır.Sinek kuşu türlerinin% 95'i öncelikle ABD'nin güneyinde yaşar.

kaynak:  http://hummingbirds.ucdavis.edu/hummingbird_information/interesting_facts.cfm
Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv     
369 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın