• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
 çok ilginç bilgiler
KİLO VERME HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER,BİLİNMEYENLER
 kilo verme hakkında ilginç bilgiler,bilinmeyenler

-19. yüzyılda Horace Fletcher tarafından ortaya atılmış Fletcher diyeti popüler olmuştur.Buna göre her yemek ağızda sıvılaşana kadar 32 defa çiğneniyordu.Ve bunun kilo vermeye yardımcı olduğunu düşünmüştür.

-Kilo vermek, beyin aktivitesini değiştirir. Örneğin, 6 ay boyunca kilo kaybı programını takiben, kadınlar hafıza testlerinde daha iyi puan almıştır.

-Bir yağ hücresi ortalama 7 yıl yaşar.Ve vücut vücutta kaç yağ hücresi olduğunu, yağ miktarlarının bilgisini hep tutar.Liposaction sonrasında da alınan yağ hücreleri vücudun başka bölümlerinde yeni yağ hücrelerinin büyümesiyle telafi edilir.

-Obezite çeşitli kanser türleriyle ilişkilendirilmiştir. Özellikle kilolu olma vücutta hücre değişikliklerine neden olan iltihaba neden olur. Bununla birlikte, vücut ağırlığınızın% 5'ini kaybetmeniz tehlikeli seviyedeki iltihapları önemli ölçüde düşürebilir.

-Düzenli olmayan çalışma alanlarına sahip insanlar abur cubur yemeye daha yatkın.

-Minnesota Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre, dağınık çalışma alanlarındaki insanların sağlıksız atıştırmalıkları seçme olasılığı daha yüksektir.

-Bariatrik ameliyat geçtikten sonra, hastaların yaklaşık% 87'si damak tadlarının değiştiğini belirtti. Neredeyse yarısı,yemekleri beğenmediği için çok fazla tüketmedi. Buna ek olarak, insanlar tuzlu gıdaları daha az tercih ettiler.

-Ağırlığı kaybetmek artrit semptomlarını azaltabilir.

-Yakın tarihli bir çalışmada, orta miktarda bitter çikolata yenmesi karın yağının daha düşük seviyeleri ile ilişkili bulunmuştur. Bilim adamları antioksidanların iltihapla mücadeleye yardımcı olabileceğini ve metabolik işlevleri geliştirdiğini düşünüyor.

-Bilimadamları 100 farklı türde yağ geni olduğuna inanıyor.bunlardan birisi tip 2 diyabet geliştirip obez olma olasılığını artıran genlerden. Bununla birlikte bilim insanları, obeziteyi teşvik eden genlerin düzenli egzersiz ve sağlıklı bir diyetle dengelenebileceğini belirttiler.

-20. yüzyılın ilk yarısında sigara üreticileri düzenli olarak ürünlerini kilo vermeye yardımcı şeklinde lanse ettiler.Hatta 1929 yılındaki bir sigara reklamının mottosu " Şanslısın bir daha seni şişmanlatan tatlıları özlemeyeceksin" şeklindedir.

-"Byron Diyeti", Viktorya dönemi şairi Lord Byron'dan gelmiş olup şık ince ve solgun görünmek için sirkeye batırılmış patates gibi tuhaf yiyeceklerin de yenildiği bir diyettir.

-Stres kilo vermeyi zorlaştırabilir. Stres, stres hormonlarını sakinleştirmeye eğilimli, karbondan zengin atıştırmalık gıdalar için arzuyu tetikleyebilir. Stres hormonları da yağ depolamasını artırabilir. Fiziksel egzersize ek olarak, rahatlama teknikleri de kilo vermeye yardımcı olabilir.

-Uyku yoksunluğu kilo vermeyi zorlaştırabilir. Yetersiz uyku, kişinin hormon dengesini bozarak, leptini (bir insanı tamamen dolu hissettiren bir hormon) azaltır ve ghrelini (açlığı tetikler) arttırır. Bilim insanları, yeterli uykuyu almanın en ucuz ve en kolay obezite ilacı olduğunu savunuyorlar.

-Araştırmalar ağır kulak enfeksiyonlu hastaların kilo vermekte daha zorlandığını tespit etti. Bilim adamları, bu tür enfeksiyonların orta kulaktan geçen bir tat sinirine zarar verebileceğini düşünüyor. Hasar gören sinir bir insanın tatlılığı  algılamak için daha yüksek bir eşik olacağı anlamına gelir.

-Yüzlerce diyet kitabının ortasında, kilo kaybı için sadece dört temel kural vardır: 1) tam tahıl veya lif şeklinde karbonhidrat yiyin, 2) trans ve doymuş yağlardan kaçının, 3) yağsız protein yiyin ve 4) çok yemek yiyin Meyveler ve sebzeler.

-Bir araştırmaya göre, kırmızı tabaklar kullanmak insanların daha az yemelerine yardımcı oluyor. Araştırmacılar, kırmızı renklerin durma ve dikkat ile ilişkili olduğuna inanıyorlar; insanları, bilinçaltında, yediklerinden ve ne sıklıkta daha fazla bilmeye teşvik ediyor.

-Obezite dergisine göre, yemek için nakit para ödediğinde, birisinin daha sağlıklı yiyecekler alma olasılığı artar.


KAYNAK:  https://www.factretriever.com/weight-loss-facts
  
2865 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın